Konkreettisten ohjeiden sijaan Yleiset artikkelit -kategorian tekstit tutkailevat papukaijan pitämistä lemmikkinä yleisemmällä tasolla ja pureutuvat aihepiireihin kuten asenteet tai eettiset kysymykset.
Tieteen merkitys on noussut mm. Kaijuleiden keskustelufoorumilla usein esille, kun on mietitty ihmisten arkipäivän kokemusten ja tieteen suhdetta. Erityisesti silloin, kun nämä kaksi näkökulmaa vaikuttavat poikkeavan toisistaan. Tämän tekstin tavoitteena on auttaa lukijaa ymmärtämään, mitä tiede on ja miten tieteellistä tietoa kerätään.
Lemmikinomistajana useimmat meistä haluavat saada kuvia lemmikeistään. Tämä artikkeli käy läpi muutamia valokuvauksen perusteita digikameroiden maailmassa sekä pohtii, miten niitä voitaisiin soveltaa lemmikkilintuihin.
Papukaijaharrastus voi olla kallista aloittaa. Tarvikkeet voivat jopa moninkertaistaa aloitushinnan suhteessa linnun hintaan. Laskin mielenkiinnosta papukaijan hankinnan kokonaishinnan ja annan muutaman ajatuksen siitä, miten voit säästää rahaa.
Ajoittain kuulee sanottavan, että lintu on jääräpäinen, koska se ei mene häkkiin. Tai se on tuhma tai ilkeä, koska se tekee jotain, mitä omistaja ei sen toivo tekevän. Todellisuudessa tällaisten kuvausten käyttö lähinnä inhimillistää eläintä ja voi myös johtaa pahempiin ongelmiin.
Sanoessani omistavani papukaijoja tai lemmikkilintuja ensimmäinen kysymys on usein “Puhuukse?”; kuten suurimmalla osalla muitakin papukaijan omistajia. Vaikka jotkin lajit oppivatkin puhumaan, on tämä niidenkin kohdalla silti pieni osa arjesta lemmikkilinnun kanssa.
Lemmikkien kohdalla kuulee usein sanottavan, että olisi toimittava niiden ehdoilla. Tämä käsite kuitenkin aiheuttaa herkästi myös väärinkäsityksiä. Mitä oikeastaan tarkoittaa, jos pyritään toimimaan linnun ehdoilla? Ja mitä se ei tarkoita?